Postów: 23 Miejscowość: Pyskowice/Siedlce Data rejestracji: 28.03.10
Dodane dnia 02-06-2013 11:53
Hej. nie mam domku we Fronołowie ale jestem z nim bardzo związana... potrzebuje odpocząć - gdzie wynająć pokój/ domek Fronołów lub Mierzwice - macie jakieś namiary?
Postów: 194 Miejscowość: SIEDLCE - MIERZWICE Data rejestracji: 10.03.09
Dodane dnia 02-06-2013 22:19
Polecam agroturystykę w Mierzwicach jest kilka gospodarstw. Domku raczej nie ma gdzie wynająć, wszystkie ośrodki już prywatne... No niby można wynająć"pokój" w dużym budynku dawnej Eureki... jak ktoś lubi wystrój z przewagą czarnej folii
Postów: 493 Miejscowość: Warszawa Data rejestracji: 31.05.08
Dodane dnia 09-06-2013 23:30
w podobnym temacie otrzymałem takiego maila:
Szanowni Państwo,
kilka lat temu korzystałem z uprzejmości znajomych i wynajmowałem od nich domek we Fronołowie: po lewej stronie nasypu kolejowego (jadąc pociągiem od strony Siedlec) niedaleko mostu. Niestety nie mogę już z tego przywileju skorzystać, ponieważ znajomy zmarł, a kontakt z jego rodziną ustał. Zarówno Śp. znajomy, jak i ja mieszkaliśmy - ja mieszkam nadal - w Siedlcach.
Bardzo lubię Fronołów i chciałbym tam z dwoma innymi osobami bliskimi spędzić kilka dni - najwyżej tydzień - na opalaniu się i łowieniu ryb.
Moja prośba jest następująca:
czy moglibyście mi Państwo polecić osobę zainteresowaną wynajmem domku mniej więcej we skazanej wyżej lokalizacji na podany okres czasu ?
Jestem osobą niepijącą i niepalącą; moi bliscy także nie grzeszą tymi nałogami.
Być może ktoś z mieszkańców byłby zainteresowany wynajmem domku w celu np. pozyskania środków na jego remont itp.
W razie miłej atmosfery i obopólnego zadowolenia byłbym zainteresowany wielokrotnym wynajmem na wskazany okres w tym roku i latach przyszłych. Mógłbym też polecić bardzo dobrych znajomych, którzy również byliby zainteresowani taką formą korzystania z uroków Fronołowa.
Uważam, że z jednej strony gotówka mogłaby się przydać Właścicielowi danego domku, a z drugiej strony takie mieszczuchy jak my moglibyśmy cieszyć się pięknem nadbużańskiego krajobrazu i wyjątkowego klimatu.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie jesteście Państwo agencją wynajmu.... Odwołuję się jednak do Państwa życzliwości i proszę o ewentualny kontakt z Osobą zainteresowaną. W ten sposób mogę liczyć na uczciwą i pewną informację, o co chyba trudno byłoby w agencji.
W każdym razie uprzejmie proszę o wskazanie mi jakiejś możliwości zaaranżowania kontaktu z osobami, które są zainteresowane krótkotrwałym wynajmem.
Z góry dziękuję za życzliwą pomoc.
Serdecznie pozdrawiam,
Artur
P.S.
Oczywiście po konkretnej rozmowie z zainteresowaną osobą jestem gotów na spotkanie i udostępnienie swoich danych osobowych, potwierdzających moją tożsamość i miejsce zamieszkania; pełna wzajemność jest konieczna: płacąc muszę mieć pewność, że wynajmujący wynajmuje swój a nie cudzy domek... Pytanie w jakiej formie ten wynajem miałby się ostatecznie dokonać - formalnie, czy mniej formalnie - pozostawiam otwarte, ponieważ zależy to od konkretnych ustaleń z ewentualnym zainteresowanym.
jeżeli ktoś byłby zainteresowany to proszę o info - podeślę Panu Arturowi.
Jeżeli chodzi o noclegi to wyguglowałem taką agroturystykę:
Witaj tak jakbyś pierwszy raz witał
Żegnaj tak jakbyś widzieć już nie miał
Żyj życie jakbyś miał już nazajutrz
Ze śmiercią twarzą w twarz stanąć.
Edytowane przez Admin dnia 09-06-2013 23:31